~ Емисија за дигитална слобода – #10години Слободен софтвер Македонија ~

28 октомври, 2012

Зборувавме за почетоците на македонската заедница на слободен софтвер, за едно друго време во кое што не постоеше бродбенд интернет и ubuntu, за сите оние работи кои што во денешно време се земаат здраво за готово, епа ги немавме, и покрај тоа работевме напорно за да створиме некаква заедница… серијалот посветен на заедниците продолжува и во неколку од наредните емисии. :)

Powered by WordPress - Github